Sider

tirsdag den 16. april 2013

Chokolade mousse

Så gik der en uge uden liv på bloggen, utroligt så hurtigt man kan komme ud af den gode blog rytme! Men nu har I mig tilbage og det endda med en lækker PCO venlig/sukkerfri opskrift på Chokolade mousse!
Chokolade mousse


Chokolade mousse

Chokolade mousse

Som alle andre har jeg en sød tand, men den kan være ret svær at tilfredsstille når det skal være uden sukker og hurtige kulhydrater!
Jeg har meget let omskrevet min mors gamle opskrift på Chokolade mousse, faktisk har jeg bare byttet chokoladen ud med en sukkerfri mørk chokolade.

Opskriften er super nem og hurtig at lave og den kan som sagt både laves til dem der må få sukker og dem der ikke må!
Fedtfattig er den ikke, men det er det gode ved min diæt, fedt må jeg gerne få:-)

Chokolade mousse (4. Personer):

200 gr. sukkerfri mørk chokolade
1 dl kold stærk kaffe (eller appelsin juice, eller måske noget helt tredje, jeg brugte faktisk bare mælk denne gang)
2 pasteuriseret æggeblommer
1/2 liter piskefløde

Chokoladen smeltes i et vandbad. Kaffe og æggeblommer røres i den smeltede chokolade.
Fløden piskes stiv og den afkølede chokolade masse vendes forsigtig i.
Stilles på køl i 4-6 timer.

Velbekomme


8 kommentarer:

  1. Mmmm lyder nemt og lækkert... Må da prøves :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er så super nem at lave og den er lækker...men også lidt "rich" i det så man kan ikke spise uanede mængder!

      Slet
  2. Mmm ja, det lyder ligesom min mormors opskrift :) Fedt med en dessertopskrift som er ok uden en masse mærkelige udskiftninger af ingredienser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg syntes også det er dejligt at den kan laves uden alt for meget ekstra sødemidler. Nogle gange laver jeg den bare på 86 % mørk chokolade og der behøver jeg ikke ekstra søde middel!

      Slet
  3. Mon ikke man kan udskifte fløden med den noget fedtfattigere cremefine til piskning? Jeg kan som GBY opereret ikke tåle fedt og sukker, og det gør jo så at jeg ikke ville kunne spise denne dessert... Tror det må prøves, har prøvet at lave citron fromage med cremefine, så mon ikke det er lidt det samme med denne her opskrift?? Prøver det af en dag hvor jeg skal lave dessert!
    Hvor stor en portion giver din opskrift?

    Hilsen

    Christel

    SvarSlet
    Svar
    1. Mon ikke du kan lave den med cremefine, det er da værd at prøve!
      Hov, havde glemt at skrive at den var til 4. personer, har rettet det nu, tak:-)

      Slet
  4. Min mors opskrift er med kaffepulver og revet appelsinskal.. hvilket bestemt også kan anbefales.. Pulveret giver lidt ekstra bid og appelsin skallen giver lidt syrlighed, der gør at Moussen ikke bliver for fed/tung i det, så man kan nyde et par mundfulder mere :D

    SvarSlet
  5. Uhm, elsker chokolademousse - især med kaffe i, det giver lige det ekstra (:

    - Anne

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...