Sider

søndag den 22. januar 2012

Vuggestue status

Efter de første 14 dage i vuggestuen er det på tide med en status!

Det har været nogle lidt hårde 14 dage, Anker er nemlig ikke helt med på idéen om at han skal gå i vuggestue. 
Han græder når jeg går og græder endnu når jeg kommer og henter ham! Dog siger personalet at der er nogle ophold i gråden.
Så Anker har stadig ikke prøvet at sove der endnu.
Selvom det ikke lige går som planlagt er jeg helt tryg ved pædagogerne, de er så søde og forstående og vi tager den helt med ro, da jeg har tiden til det.

Sygdom har vi selvfølgelig også haft, ja faktisk har hele familien været ramt af de "nye" bakterier!

At vi nu har et barn i institution giver også nogle andre problemstillinger og overvejelser

For eksempel mødte denne besked mig den anden dag:


Fra jeg læste denne besked skal jeg lige love at det krible krablede i håret på mig! Jeg har været igang med tættekam både i Anker og mit eget hår og der var selvfølgelig ingenting (derefter stoppede det også med at klø igen!).

Dagen efter mødte vi ind til denne overraskelse på Ankers garderobeplads:


Med dette indhold:


En af de andre børn fyldte to år og derfor fik alle sådan en "godte pose"!

En super sød tanke, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal forholde mig til det.

Indtil videre har Anker slet ikke set indholdet af denne pose, for med sine små 10 måneder forstår han det slet ikke.
Slikkepinden og kiks har far fået, mor kom til at spise mandarinen (denne kunne Anker jo faktisk godt havde fået), frugtstangen ligger på bordet mens jeg går og overvejer, pixie bogen er lagt i stakken (venter på alt ikke skal i munden), viskelæder ligger også og venter!

Jeg har gået og tænkt lidt over denne fødselsdagspose, for som sagt syntes jeg det var en sød tanke.

Men, det måtte jo komme: Men:

Først og fremmest er der hele "sukker og børn diskussionen", dernæst syntes jeg også det er en meget "flot" gave at give hvert enkelt barn på en stue med 10-14 børn (ved ikke om det bare er mig der har en pladderhumanisktisk/ socialistisk holdning om at alle skal kunne være med). 
Helt personligt har vi ikke præsenteret Anker for "sukkerting" endnu (andet end sukkervand da han var helt lille for mavekneb) og jeg havde heller ikke tænkt mig at det skulle ske endnu! 
Jeg ved ikke og det bare er mig, men jeg er virkelig sat i tænkeboks til hvad vi gør til Ankers fødselsdag!

Hvordan foregår sådan noget i jeres børns vuggestuer? 

Published with Blogger-droid v1.7.2

11 kommentarer:

 1. Vores har både en vuggestue og børnehave (og vi har en dreng i hver). Fælles for begge huse er at fødselsdage gerne må fejres ved at dele ud, men kun sunde ting. Det virker rigtig godt både ved store og små. For som pædagogerne siger er det det at dele ud, der er et hit ved børnene (det er stort set lige meget hvad der deles ud).

  En gang var det en ballon (STORT hit), andre gange pindsvin (halv melon med frugtspyd), mini trekantsandwich med agurk, pølsehorn, pizzasnegle, boller, ostehapser og i børnehaven rosiner og frugtstænger?

  Vi er ikke sukkerfanatiske (hvilket stort set også er umuligt med nr. 2), men jeg synes godt om tanken at fødselsdage/hygge og sukker ikke skal hænge sammen. Børne/vuggestuen tillader sukker/kage fx. når børnene selv bager julekager, laver pandekager eller popcorn over bål...og det sætter jo sine grænser ;o). Forældrekaffe er også uden kage men med franskbrød

  SvarSlet
  Svar
  1. Gode ideer til uddeling, det er jo en hel ny verden for os og der er jo sket meget siden vi var børn!

   Slet
 2. Ih, hvor må det være hårdt at aflevere en dreng der er ked af det, men det er dejligt I er trygge ved stedet! Så går det ligesom lidt lettere kunne jeg forestille mig:)

  Med hensyn til godteposen kan jeg godt forstå du undrer dig. Jeg tror jeg ville snakke med vuggestuen om, om det måske er for meget for så små børn. Hos os opfordrer vi forældrene til de tager frugt med til fødselsdagene, og det fungerer FINT!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt hårdt, nu prøver vi at lade far aflevere imorgen.

   Jeg tror også at jeg lige vil forhøre mig lidt om deres politik for fødselsdage.

   Slet
 3. Nårh - jeg håber han vænner sig til alt det nye inden længe, så han kan komme i gang med at udforske og lege i stedet for at være ked af det... Det er bare så hårdt altså!

  Jeg kan godt forstå du synes det er i overkanten med den pose der - det ville jeg også synes, hvis der pludselig lå sådan en på Violas plads...
  I min vuggestue - altså der hvor jeg arbejder, er det os (altså personalet), der sørger for det, der skal serveres - ikke forældrene. En beslutning, der er truffet netop for at undgå de der sukkerorgier og som gør at alle kan være med og ikke skal stresse over det. Jeg ved ikke... personligt synes jeg det er lidt synd for dem, som har glædet sig til at have noget med (nok mest forældrene, når det er i vuggestuen) men på den anden side... Min søn var til fødselsdag hos en fra børnehaven her i ugen, der lige er gået - og der havde de fået happymeals og intet andet... Det synes jeg bare slet ikke var okay...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber også at han snart vil bruge tiden i vuggestue på at lege;-)

   Ja, det er svært med det fødselsdags halløj, der er nok lige så mange meninger som der er forældre.

   Slet
 4. Den lille mand. Håber han snart finder ud af at det er et hyggeligt sted at være. Så længe han kan mærke på dig at det er okay, så kommer det nok hurtigt.

  mht sukker, er det bare så svært. Anna smagte lidt is da vi var på barselsrejsen (der var hun 10 måneder). Ellers er det først her i efteråret at hun er begyndt at smage det vi får, men kun hvis hun viser interesse.
  I fredags var vi inviteret til kaffe hygge i vuggeren. Med kage. Synes det var noget underligt at sidde til kageorgie i sin vuggestue, især med de mange helt små børn. Der var en del børn (og forældre) der ikke kunne styre det...

  Jeg havde tænkt mig at bage små boller eller lign. når Anna skal have noget med omkring hendes fødselsdag. Forleden bagte vi en ordentlig portion knækbrød herhjemme. Der kom en pakke med dagen efter og det havde været det største hit hos ALLE ungerne.
  Kh V

  SvarSlet
 5. Sikke noget med den lille mand. Det er selvfølgelig ikke ret sjovt for hverken Anker eller dig. Men jeg vil bare sige, at jeg var igennem det samme med vores ældste datter og det skal nok blive godt.

  Den der pose der og indholdet synes jeg er helt unødvendigt i vuggestue verdenen. Mine piger går i vuggestue på Østerbro og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Da min datter fyldte 2 år bagte vi gulerodsboller og så medbragte vi smør, hjemmelavet syltetøj af de sødeste hindbær uden tilsat sukker, frugtfad med frugter som de ikke plejer at få (ananas, vindruer, kirsebær, melon) og mælk til at drikke. Vi pyntede med sugerør og servietter.

  Nu går min datter på 3,5 år i børnehave og hun har været til rigtig mange fødselsdage hjemme hos hendes kammerater og her har vi ikke set sådan nogle poser.

  SvarSlet
 6. Det er ikke nemt med alt det sukker. Her er vi begyndt at tage det lidt mere afslappet efter at Merle er fyldt 1 år - hun får nu lov til at få lidt juice, frugtstænger, lidt kage osv. - men kun i små doser og mest til specielle lejligheder. I vores vuggestue klarer de selv fødselsdagene. Børnene bygger små bananbåde som de pynter med rosiner, æbler mv. så det er både sundt og en hyggelig oplevelse for dem :o)

  SvarSlet
 7. Det går fremad med Ankermanden og vuggestuen, langt om længe!

  Tak for alle jeres tanker omkring fødselsdage og uddeling, det gav nogle ting jeg vil tænke videre over!

  SvarSlet
 8. Ej Line, hvor er vi dog meget i samme båd! 11 mdrs baby, stadig indkøring på 3. uge, for hun har været så syg, at hun kun har været den første uge alle dage! I morgen bliver første dag i denne uge. Hun har mellemørebetændelse og snotforkølet, og jeg bihulsbetændelse og samme!
  Har også ført samme sukker-politik herhjemme, og har tænkt at prøve at holde stand så længe som overhovedet muligt. Frugt er slik hos os. :)

  Ser frem til at høre hvad du finder på omkring fødselsdag, selvom jeg nok må finde en løsning selv inden det, 27. feb. er det allerede et år siden vores vidunder ankom.

  Og det med at barselen slutter.. ja.. suk.. kunne godt have brugt en 2-3 mdr til. Har nu lige være på første arbejdsrejse i to dage, og det var tortur, især når jeg vidste at hun var syg, og endda kastede op i søvne af pencillinen. :( Måtte synge godnatsang gennem telefonen, og det var med MEGET grødet stemme.. :(

  sikken en svade, men pøj pøj med det hele. :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...