Sider

søndag den 24. juni 2012

Ja, jeg er sådan en der syr til mit barn!

Jeg fik lige lyst til at lave en opfølgning på gårsdagens indlæg!

Det var nu venligt ment da den søde dame stillede mig spørgsmålet om jeg var sådan en der syede til mine børn, jeg tror skam ikke hun dømte mig som mærkelig!

Men de mange kommentarer fik mig til at tænke lidt!
Egentlig syntes jeg ikke at jeg møder negative bemærkninger fordi jeg syr så mange ting til Anker! Jeg oplever ofte at folk syntes det er fedt at jeg gider. 
Jeg tror at dem der ikke kan lide mit hjemmesyet tøj holder det for dem selv, men så er det jo et spørgsmål om smag, hvilket betyder jeg jo nok heller ikke bryder mig om det de klæder deres børn i;-)

Dog er der to kommentarer jeg er ved at være træt af:

1: nej, hvor må du spare mange penge når du sådan syr! 
Til det må jeg jo desværre sige nej! Potentielt måske ja kunne jeg spare ved det, men af en eller andet grund vokser mit stof lager i takt med at jeg producerer tøj! Så jeg er altså ved at have bundet ret så mange likvide midler i et stoflager!
Dernæst så køber jeg jo heller ikke alt mit tøj i H&M, ligeledes har jeg det jo med stof, jeg gider jo ikke altid købe det billige, der findes jo også mærkevarer inden for metervare;-)

2: Nej, du burde jo sælge det der!
Jeg er ikke lige den hurtigste til at sy og jeg har aldrig haft et ønske om at sælge ud af det! Jeg kan lige følge med til at sy til eget behov og så engang imellem lidt gaver til familie og venner! Jeg kan på ingen måde konkurrer med Kina og hvis jeg skal have bare lidt for mit arbejde så bliver prisen nok for høj!

Nå der fik jeg sørme luftet ud! Ellers vil jeg igen sige at jeg virkelig kun møder positivitet over at jeg klæder min søn i hjemmesyet krationer.

Jeg syr ikke til ham for at spare penge, jeg syr til ham fordi jeg kan!

Jeg elsker hele processen, først udvælge stof og mønster, okay hader lidt at klippe stoffet, men derefter så elsker jeg at sidde ved symaskinen mens det nye tøj tager form!

Jeg elsker at give min søn, det hjemmesyede tøj på og se ham i det jeg har lagt tanker og arbejde i.

Jeg har endnu ikke fundet nogle købe bukser jeg syntes klæder ham lige så godt som dem jeg laver!

Så ja, jeg er sådan en der syr til mit barn og jeg er stolt af det!

Det var startskuddet til at få gang i symaskinen igen, noget jeg ikke har haft tid og overskud til de sidste par uger!

Nu ligger der klar til to par bukser, lige til at køre gennem maskinen

 

19 kommentarer:

 1. Hej Line. Mega gode pointer! Det var vist kun da vi og vores forældre var børn, at der var penge at spare. Personligt kan jeg ikke fordrage kasser, og er der nogle som forsøger at putte mig i én, får jeg en brændene trang til at bryde ud af den med det samme:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) He, he sådan har jeg det også med kasser, ville jo gerne man var lidt mere speciel end man bare sådan kan placeres i en bestemt kasse;-)

   Slet
 2. jeg er en af dem der syr til mine børn men det er ikke for at spare penge men som dig fordi jeg kan og har lyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt Helle, lige præcis fordi vi kan!

   Slet
 3. Jeg syr skam også til mit barn, og jeg tror faktisk de fleste synes det er meget fedt, det at man kan altså, om de kan li' tøjet er jo noget andet ;) Men sådan kan det jo også være med det "købetøj" man giver sit barn på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo altid et spørgsmål om smag og behag! Personligt kan jeg fx. ikke fordrage baby lyseblå, så det har vi bandlyst herhjemme!

   Slet
 4. Det er nemlig bare så dejligt at sy selv. For mig handler det også om at slappe af ved symaskinen, det giver ny energi. Jeg har det ligesom dig, jeg sparer vist ikke mange penge, og jeg har heller ikke lyst til at sy med henblik på salg, det er sjovere at gå i gan med nye projekter i stedet for at lave det samme mange gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jam jeg savner symaskinen når der går for lang tid imellem.Det er fedt at skabe noget selv og ja faktisk også afslappende at sidde bag maskinen!

   Slet
 5. Fedt indlæg Line!
  ..og nej det er ikke billigt at sy sit eget børnetøj, derfor bliver jeg dælme også en smule fornærmet nogen gange. Ofte spørger mødre her i byen mig om jeg ikke en dag liiige kan sy et par babybukser ud af en rest velour og ja så med mine store lommer for dem kan de så godt li´!
  Nej jeg kan ikke liiiige sy et par bukser, det tager tid og stof/materialer koster penge. Så spørger nogen mig om de må få mønstre ved mig, for så kan deres egne mødre lige sy. Gå på biblioteket plejer jeg at sige, det har jeg selv gjort...
  Ahrmen altså det er jo ikke Libbies gavebod :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan du ik lige... åh kender det. Jeg er også flittig bruger af biblioteket, men ender altid med at bruge Elsebeths Gynthers bøger som jeg har fået af min mor!

   Slet
 6. Fedt indlæg - jeg tilslutter mig, bortset fra at jeg jo gerne sælger af det :)

  Jeg er træt af dem der tror, at jeg liiige gider ordne deres reparationstøj, eller liiige gider sy bukser op/ind... helt ærligt, bare fordi jeg har en symaskine forpligter det mig vel ikke til den slags? De kommer sg* da heller ikke her og støvsuger bare fordi de kan!?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg havde mere tid og var lidt hurtigere til at sy så solgte jeg måske også af det! Men det vil simpelthen ikke være rentabelt for mig!

   He, he triller rundt af grin over den med støvsugeren! Tror jeg vil bruge den næste gang jeg bliver spurgt om det kedelige rearationstøj:-)
   Hvilket minder mig om det sk*de sengetæppe der ligger og griner af mig! Kan du ikke lige sy de her 4 skæve gardiner sammen til et sengetæpper for moster! Øv, øv!

   Slet
 7. Jeg synes det er fedt du syr så meget, det er jo så fint det du laver! Jeg syede også rigtig meget til min Cassandra da hun var mindre, men må indrømme at jeg til sidst var ved at kaste op over at se hende i hjemmesyede Liberty outfits;-)
  Åh hvor jeg grinede over din kommentar nr.2 som du hader at høre!!! Den fik jeg også så tit, og kan huske jeg blev helt stresset ved tanken om at skulle sy nok til at kunne sælge ud af det:-)
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. He he, ja jeg har opgivet at ville sælge ud af det jeg laver, det vil tage alt for meget tid og være ret stressende!

   Slet
 8. Hej Line.

  Hvorfor mener alle at man syer for at spare penge?? Jeg kan godt følge dig i det, for her i huset vokser lageret af stof også mere end der bliver produceret til barnebarnet og mig selv.

  Jeg elsker også og sy og give tingene som gaver, til dem jeg ved sætter pris på den kærlighed og glade tanker som er lagt i gaven til modtageren.

  Elsker at sy nyt til mit skønne barnebarn og se ham tumle glad rundt i det, og nu også sy en lille gardarobe til den lille tulle som min anden datter venter til september.

  Er spændt på at se de færdige bukser til Anker, for det er skønne ting du laver med rigtig meget kærlighed i til din dejlige dreng :-)

  Knus Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene, hvor er det en sød kommentar:-) Er glad for at du kan se min kærlighed til Anker i det jeg syr til ham!

   Slet
 9. Jeg synes det er SÅ fedt, når forældre/mødre syer tøj til deres børn :) Det viser da overskud og kærlighed.
  Jeg kan huske da jeg var barn, så syede min mor også tøj til min søster og jeg. Dengang, der var det altså IKKE sejt at ens mor syede tøj, jeg kendte ihvertfald ikke andre hvor deres mødre syede tøj.
  Men jeg synes bare det var så sejt at få en helt ny nederdel, når min mor havde syet. Dengang, tror jeg hun gjorde det for at spare penge, og fordi hun også godt kunne lide det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) Min mor syede også tøj til mig da jeg var barn, faktisk er det hendes gamle Elsebeth Gynther bøger jeg syr fra.

   Slet
 10. Dem der ved noget om trend og hvad der er cool, siger at mærkevarer er på vej ud og det hjemmegjorte er det mest hippe og prestigefyldte pt ; )

  Det synes jeg er i orden - ville bare ønske jeg havde mere tid - og det er vel i virkeligheden det det handler om - TID!

  Spørgsmålet er ikke om du har tid - spørgsmålet er: Hvad vil du bruge din tid på?

  : )

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...