Sider

søndag den 15. juni 2014

Sydagbog

Okay det her lyder måske ret nørdet, men jeg har en sydagbog!
Ja, altså ikke fordi jeg ikke kan huske hvad jeg syr, det er nærmere en dagbog til alle mine ændringer!

Jeg laver næsten altid nogle ændringer og tilretninger når jeg syr. I starten kunne jeg altid huske fra gang til gang hvad jeg gjorde sidst, men nu kniber det altså lidt!

Om det er ammehjerne eller det faktum at der efterhånden er røget en del stykker tøj gennem maskinerne ved jeg ikke!

Så var det jeg fandt på at lave en sy dagbog!
Så nu kan jeg altid gå tilbage og se hvad jeg gjorde.

Fx. Kan jeg lige gå tilbage og tjekke hvad jeg gjorde med de blå bukser som sidder fantastisk på Anker! Lavede jeg dem med eller uden sømrum, hvor lang var elastikken i maven, forlængede jeg benene med 3 eller 5 cm?

Er det et helt nyt mønster jeg prøver af, noterer jeg også hvad der skal ændres næste gang. 


Ja, jeg syntes selv det er lidt smart!

Hvad gør du for at huske ændringer og mål fra gang til gang?


14 kommentarer:

 1. Ih en god idé. Den tager jeg til mig med det samme. Men glemmer altid fra den ene gang til den anden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige præcis, glad for at du kunne bruge min ide:)

   Slet
 2. :o) hvad jeg gør... jeg laver sy-dagbog.. Faktisk meget lig med din.. jeg notere hvilke mønster jeg har brugt, hvilke stof det er syet i, hvilke tilrettelser jeg har lavet, og hvis det er noget nyt jeg syr, så skriver jeg også om resultatet er godt.

  jeg skriver det, samtidig med at jeg klipper stoffet, for jeg klipper en del af gangen, og det er ikke altid at jeg efterfølgende kan huske hvad jeg præcis har tænkt. :o) Så er det rart at jeg kan slå det op, og få det syet rigtigt første gang.. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg ikke er den eneste der ikke kan huske;)

   Ja, jeg gør lige som dig, skriver mens jeg klipper og tilfører ændringer til næste gang når tøjet er syet!
   Det er sgu da smart;)

   Slet
 3. Det er rigtig godt tænkt! Jeg mærker også, at man hurtigt glemmer, så her bliver der sat en lille seddel (når jeg husker det) på mønsterdelene med størrelse. Derefter så bliver størrelsen overført til min pinterest-opdatering, når tøjet er færdigt. Ellers ved jeg, at jeg glemmer det! Men måske man skulle overveje en decideret sydagbog - det er en rigtig god ide!

  SvarSlet
 4. Det er da virkelig en super god idé!!

  SvarSlet
 5. Fantastisk ide! Jeg har det til mine strikke opskrifter mm, men har da slet ikke tænkt på at gøre det til min sy projekter! Vil straks tage ide'en til mig! Tak for inspiration :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har også en sydagbog, det er super godt-måske lidt nørdet, ja, men hellere nørdet og så kunne gå tilbage og se hvordan var det nu lige jeg gjorde. Jeg skriver også mål op på ribkanter, så er der større chance for at jeg rammer rigtigt med det samme næste gang mønstret er i brug.

  SvarSlet
 7. Hvor smart... Det skal helt sikkert afprøves..

  SvarSlet
 8. Hmm...

  Jeg gør alt på slump, simpelthen (som oftest får jeg det dog skrevet ned på bloggen, men lige for tiden får jeg ikke rigtigt vist sagerne frem)

  SvarSlet
 9. Det er en god idé, som jeg ofte har tænkt på. Tror jeg må begynde på en nu. Jeg laver nemlig også tit lidt om på mønstrene, og nogle gange fungere det bedre end andre - men det er jo ærgerligt at skulle opfinde den dybe tallerken hver gang fordi man er ude af stand til at genkalde sig hvad man gjorde ;)

  SvarSlet
 10. Fantastisk idé!
  Hvad gør jeg? Jeg free-styler ;o). Og fortruder bitterligt næste gang, at jeg ikke kan huske hvad jeg gjorde sidst...

  SvarSlet
 11. God ide. Ja, hvad gør jeg...jeg har små lapper liggende rundt omkring, det vil jeg ikke opfordre til, skriver noter på mønsteret og på min telefon, hmm tror jeg vil følge dit eksempel.
  Hilsen
  Karen

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...