Sider

lørdag den 30. juni 2012

Gentagelse...

 Sidste uges fangst på bibliotekets bogudsalg gik jo ret godt (se her), så da vi tilfældigt kom forbi i dag og så at de lige havde taget en lørdag mere med i udsalget, måtte vi lige inden om igen.
Denne gang havde jeg manden med, så der var lidt mere tid til at kigge, når der var en ekstra til at holde øje med Anker!
Dagens fangst så sådan ud:

Godt nok kan jeg ikke strikke, men hvis nu jeg skal lære det bliver jeg helt sikkert glad for baby og småbørnstrik 1 til 8 minus nr. 4! Endnu engang viste jeg at begrænsningens kunst ikke er noget for mig og slet ikke når man nærmest får bøgerne kastet i nakken;-)

Ellers har dagen bare stået på hygge og afslapning, mormor og morfar kiggede forbi!
Her en tur på legepladsen:




tirsdag den 26. juni 2012

Anker bukser




De første par bukser fra forleden dag er færdige og de er blevet lige som jeg havde forestillet mig.

De fine knapper med ankere købte jeg mens Anker stadig lå i maven! Vi vidste det var en dreng og havde bestemt navnet allerede inden jeg blev gravid . Da jeg så disse knapper måtte jeg bare eje dem, sådan har jeg det ofte når jeg ser noget med anker på.
Det er dejligt endelig at få brugt knapperne!

Jeg har opdaget at det bliver mere og mere afdæmpet det jeg syr til Anker! I takt med at han bliver større, syntes jeg bare at det klæder ham lidt bedre med afdæmpet tøj, ikke for mange sprælske mønstre! Det passer måske også bedre til min egen stil som ofte er ovre i det klassiske.

Eller måske er det bare en fase, det må tiden jo vise;-)









søndag den 24. juni 2012

Ja, jeg er sådan en der syr til mit barn!

Jeg fik lige lyst til at lave en opfølgning på gårsdagens indlæg!

Det var nu venligt ment da den søde dame stillede mig spørgsmålet om jeg var sådan en der syede til mine børn, jeg tror skam ikke hun dømte mig som mærkelig!

Men de mange kommentarer fik mig til at tænke lidt!
Egentlig syntes jeg ikke at jeg møder negative bemærkninger fordi jeg syr så mange ting til Anker! Jeg oplever ofte at folk syntes det er fedt at jeg gider. 
Jeg tror at dem der ikke kan lide mit hjemmesyet tøj holder det for dem selv, men så er det jo et spørgsmål om smag, hvilket betyder jeg jo nok heller ikke bryder mig om det de klæder deres børn i;-)

Dog er der to kommentarer jeg er ved at være træt af:

1: nej, hvor må du spare mange penge når du sådan syr! 
Til det må jeg jo desværre sige nej! Potentielt måske ja kunne jeg spare ved det, men af en eller andet grund vokser mit stof lager i takt med at jeg producerer tøj! Så jeg er altså ved at have bundet ret så mange likvide midler i et stoflager!
Dernæst så køber jeg jo heller ikke alt mit tøj i H&M, ligeledes har jeg det jo med stof, jeg gider jo ikke altid købe det billige, der findes jo også mærkevarer inden for metervare;-)

2: Nej, du burde jo sælge det der!
Jeg er ikke lige den hurtigste til at sy og jeg har aldrig haft et ønske om at sælge ud af det! Jeg kan lige følge med til at sy til eget behov og så engang imellem lidt gaver til familie og venner! Jeg kan på ingen måde konkurrer med Kina og hvis jeg skal have bare lidt for mit arbejde så bliver prisen nok for høj!

Nå der fik jeg sørme luftet ud! Ellers vil jeg igen sige at jeg virkelig kun møder positivitet over at jeg klæder min søn i hjemmesyet krationer.

Jeg syr ikke til ham for at spare penge, jeg syr til ham fordi jeg kan!

Jeg elsker hele processen, først udvælge stof og mønster, okay hader lidt at klippe stoffet, men derefter så elsker jeg at sidde ved symaskinen mens det nye tøj tager form!

Jeg elsker at give min søn, det hjemmesyede tøj på og se ham i det jeg har lagt tanker og arbejde i.

Jeg har endnu ikke fundet nogle købe bukser jeg syntes klæder ham lige så godt som dem jeg laver!

Så ja, jeg er sådan en der syr til mit barn og jeg er stolt af det!

Det var startskuddet til at få gang i symaskinen igen, noget jeg ikke har haft tid og overskud til de sidste par uger!

Nu ligger der klar til to par bukser, lige til at køre gennem maskinen

 

lørdag den 23. juni 2012

Er du sådan en der syr til dine børn?

Spurgte den søde dame på bibliotekets bogudsalg! Ja der følte jeg mig da lige sat i bås!

Hmm...hvad mon der afslørede mig, Anker der løb rundt i hjemmesyet bukser eller måske bare det faktum at jeg stod med næsen helt nede i en stak syblade!

Hun blev så glad da jeg svarede "ja" og insisterede på at lede alle stakkene igennem efter den børne sybog hun havde set!



Da Anker ikke lige viste sig fra sin mest tålmodige side, så snuppede jeg hele stakken af sy blade og de bøger den søde dame fandt!
Meeeeeeeeeen, det kan man altså også godt tillade sig når prisen for 14 blade og 3 bøger er sølle 26 kr.

torsdag den 21. juni 2012

God planlægning

Det skal der til!
Jeg kan godt lide struktur, putte ting i kasser og bokse! Dette gen er ikke blevet mindre efter jeg er blevet mor skal jeg hilse og sige...

Jeg startede i arbejde for en måned siden og sikke en omvæltning på vores hverdag!
Efter først at have været på barsel og hvad der derefter føltes som forlænget barsel (men faktisk var 3 måneders arbejdsløshed), så skulle vi godt nok lige finde nogle nye rutiner herhjemme!

Jeg kan vist roligt sige at det også er derfor at bloggen er blevet forsømt og det kreative har stået helt stille!

Med en mand der arbejder i 3 hold skift og arbejder 2 ud af 3 weekender, sidder i 5 bestyrelser, mig der skal gå før tid hvis jeg skal hente, ja så kræver det altså lidt ekstra planlægning!
Hvem afleverer og henter Anker i Vuggestue, hvem er hjemme hvornår, hvad skal vi have til aftensmad og hvilke aftener er der møder og aftaler?

Puha...det kræver altså lidt god planlægning og meget gerne i de føromtalte kasser og bokse så min hjerne kan følge med!

Manden der på ingen måde har mit planlægnings gen (eller lad os sige trang!), men meget hellere vil tage tingende dag for dag er også gået med til at få lidt struktur på det hele!


Nu skal de bare udfyldes...håber det kommer til at give lidt luft!

torsdag den 14. juni 2012

Jokerkort!

Okay, lad os bare være ærlig! Det er altså ikke altid at hverdagen er så fryd og gammen som den bliver fremstillet på bloggen!

Herhjemme har vi et begreb der hedder Jokerkortet, til lige netop de dage!
Jokerkortet kommer i spil når man ikke gider at lave aftensmad og så kommer stakken af take away menukort istedet frem!
Jokerkortet har dog nogle regler, vi kan jo ikke rende rundt og sige jokeren er løs hver dag! Vi har hver lov til at trække et Jokerkort, en gang om måneden (nogle gange kan et ekstra Jokerkort komme i spil ved helt specielle situationer fx. sygdom med Anker e.lign!)

Nå men igår trak manden sit jokerkort og det så sådan her ud:




Ja, med min PCO diæt kan jeg jo ikke slå mig løs i alt for meget grill snask eller pizza! Vi har endelig fundet et sted her på vestegnen hvor vi kan få serveret noget der ligner grillmad, mens der også er lidt grønsager med bid i (Det var kun de varmebehandlede gulerødder jeg måtte navigere udenom!)

Det er ikke noget gourmet måltid, men det er nemt og bekvemt, mens eneste arbejdsindsats er at svinge dankortet og sætte tallerkenerne i opvaskeren bagefter!

Hvordan fungerer det hjemme ved jer, er der regler for hvor ofte den står på take out og fastfood?


tirsdag den 12. juni 2012

Et par hurtige

Endnu engang et par bukser fra da det var varmt!
Jeg faldt lige over disse bukser jeg har glemt at vise frem!

Jeg er så vild med det stjernestof at de fik lov at stå helt alene, ingen lommer eller andet gøjl,!



Ja det vil være dejligt hvis sommeren og varmen snart kom igen så de kunne komme i brug igen!
Tror det sker hvis jeg syer lidt varme velour bukser;-)

søndag den 10. juni 2012

Søndagens lopper


 

Ret gode fund, især trompetlampen af Claus Bonderup og Torsten Thorup var et særdeles heldigt fund!

Det var et af de bedre loppemarkeder og vi brugte kun 135 kr. Så det var med stor glæde vi gik hjem med den fyldte pose:-)

lørdag den 9. juni 2012

Så skulle jeg være dækket ind!


Når nu tiden og overskuddet ikke er til de store kreative projekter, så er det vel nok godt at jeg besidder rigtig gode shoppe evner!
Så for anden lørdag i træk er bloggen blevet en shoppe blog! Sorry!
Her er et uddrag af dagens fangst...








Sjovt hvordan man først opdager at farver, stil og snit går lidt igen, når man er kommet hjem!

I morgen bliver nok endnu en shoppe dag, men denne gang er det to gange loppemarkeder der er på plakaten! 
Håber snart der igen vil være lidt kreativ tid!

Nu vil jeg gå ind og rydde op i  T-shirt skuffen, så der kan blive plads til alt det nye! 
Hmm...funderede lige over at det bliver højde punktet på min lørdag aften, men det passer mig egentlig ganske fint;-) 

God lørdag aften!

fredag den 8. juni 2012

Regnvejrsmode?

Regnvejrsmode det er måske så meget sagt!
Sådan her så jeg ud på vej hjem fra arbejde idag, hvor manden fik mig fanget i farten forbi vores hjem og ned i vuggestuen for at hente!


Det var såmænd bare sådan en smart sag her, der blev min redning da det stod ned her til eftermiddag! Den har ligget i min taske et stykke tid, lille og praktisk, klar til en dag som i dag hvor jeg pludselig står midt i en ordentlig byge!


Jeg er ellers typen der altid har sværget til en lille kompakt paraply under mottoet, storby mennesker bruger ikke regntøj, de bruger paraply!


Alligevel er en af mine seneste køb denne fikse regnfrakke, som herhjemme også går under navnet "morjakken", til stor morskab for min veninde der ikke er mor, tror det er fordi navnet er spot on!
Det er da bare en rigtig mor jakke, men helt ærligt det er altså ret upraktisk med kombinationen barnevogn/ klapvogn og paraply!


Idag savnede jeg virkelig min "morjakke", for godt nok blev jeg reddet af den fikse grønne poncho, men den fungerede også kun lige som den nødløsning den var!

Hvad har du på i regnvejr?

torsdag den 7. juni 2012

Golfbukser...

Hov har da helt glemt at vise de her sommer bukser jeg lavede mens vi havde dejligt varmt vejr!



Det er ret svært at se på billederne men ribkanterne er marine blå som jeg syntes ville være en god kontrast til de lime grønne tern! Endnu engang er ribkanterne på lommerne lavet efter Lines DIY.

Jeg havde lidt travlt da bukserne blev lavet, da Anker altså virkelig manglede sommerbukser og som alle ved er hastværk lastværk!
Øv, øv da jeg opdagede denne fejl:


Fedt nok to helt ens lommer! Jeg var ude i overvejelser med kun en lomme, men nej jeg kunne ikke komme udenom det...igang med opsprætteren!

Inde i mit hoved fungerede de her bukser virkelig godt, men her efter de er færdige kan jeg virkelig ikke finde ud af om de er In or Out?

De ligner lidt golfbukser og jeg syntes klart de er sødest når de er på, her er det også lettere at se de marine blå ribkanter.



Hvad syntes du In or Out?

tirsdag den 5. juni 2012

TS - har du nogle gode råd?

Jeg har endnu engang ryddet op i Ankers tøj!
Ind til nu har jeg gemt alt det tøj han er vokset ud af! Anker er jo kun den første af forhåbentlig flere børn!
Men jeg kan jo ikke gemme alt, det er jo helt vildt så meget han allerede er vokset ud af og den næste skal vel også have lidt nyt! 
Samtidig er jeg også sådan en der gemmer minder i ting, så det er lidt svært for mig at skille mig af med Ankers babytøj!
Nå men, vi har altså ikke plads til at gemme ALT, så nu vil jeg prøve at sælge lidt ud!

Jeg har lavet den første sortering (noget jeg ikke har de store følelser i), det er tøj han måske kun har haft på en gang fordi det blev for småt, ikke passede til årstiden, pasformen ikke passede til Anker eller jeg bare ikke kunne lide det alligevel! 







Ovenstående er lagt på TS lige HER, sig endelig til hvis der er noget du kan lide! 

Når men som overskriften på indlægget spørger, har du nogle gode råd eller fif til mig ang. TS?

Jeg er helt ny i det der med at sælge brugt tøj, så piger kom endelig med alle jeres gode råd og erfaringer!!!



søndag den 3. juni 2012

Weekenden bød på...

Familie besøg, leg mellem 2 fætre, café mad, besøg på flyvergrillen med udsigt til store fly (sejt, mest når man er 3 år, men også lidt når man er 1 år!), grin og sjove historier og så bød den på helt uforudset shopping!
Rigtig hyggelig weekend og desværre uden billedelig dokumentation af det meste, men her er udbyttet af den hurtige shoppetur:

Farven på de to øverste er meget mere neon koral i virkeligheden!
Håber også I har haft en god weekend?

fredag den 1. juni 2012

Stof til eftertanke!


For et stykke tid siden læste jeg denne historie på Facebook og jeg syntes det var en god reminder på at være 
lidt mere tålmodig og tænke over hvordan jeg ønsker at behandle andre mennesker!

Håber den også vil give jer lidt stof til eftertanke sådan en fredag morgen:


A sweet lesson on patience. 

A NYC Taxi driver wrote:

I arrived at the address and honked the horn. After waiting a few minutes I honked again. Since this was going to be my last ride of my shift I thought about just driving away, but instead I put the car in park and walked up to the door and knocked.. 'Just a minute', answered a frail, elderly voice. I could hear something being dragged across the floor.

After a long pause, the door opened. A small woman in her 90's stood before me. She was wearing a print dress and a pillbox hat with a veil pinned on it, like somebody out of a 1940's movie.

By her side was a small nylon suitcase. The apartment looked as if no one had lived in it for years. All the furniture was covered with sheets.

There were no clocks on the walls, no knickknacks or utensils on the counters. In the corner was a cardboard
box filled with photos and glassware.

'Would you carry my bag out to the car?' she said. I took the suitcase to the cab, then returned to assist the woman.

She took my arm and we walked slowly toward the curb.

She kept thanking me for my kindness. 'It's nothing', I told her.. 'I just try to treat my passengers the way I would want my mother to be treated.'

'Oh, you're such a good boy, she said. When we got in the cab, she gave me an address and then asked, 'Could you drive
through downtown?'

'It's not the shortest way,' I answered quickly..

'Oh, I don't mind,' she said. 'I'm in no hurry. I'm on my way to a hospice.

I looked in the rear-view mirror. Her eyes were glistening. 'I don't have any family left,' she continued in a soft voice..'The doctor says I don't have very long.' I quietly reached over and shut off the meter.

'What route would you like me to take?' I asked.

For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked as an elevator operator.

We drove through the neighborhood where she and her husband had lived when they were newlyweds She had me pull up in front of a furniture warehouse that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl.

Sometimes she'd ask me to slow in front of a particular building or corner and would sit staring into the darkness, saying nothing.

As the first hint of sun was creasing the horizon, she suddenly said, 'I'm tired.Let's go now'.
We drove in silence to the address she had given me. It was a low building, like a small convalescent home, with a driveway that passed under a portico.

Two orderlies came out to the cab as soon as we pulled up. They were solicitous and intent, watching her every move.
They must have been expecting her.

I opened the trunk and took the small suitcase to the door. The woman was already seated in a wheelchair.

'How much do I owe you?' She asked, reaching into her purse.

'Nothing,' I said

'You have to make a living,' she answered.

'There are other passengers,' I responded.

Almost without thinking, I bent and gave her a hug.She held onto me tightly.

'You gave an old woman a little moment of joy,' she said. 'Thank you.'

I squeezed her hand, and then walked into the dim morning light.. Behind me, a door shut.It was the sound of the closing of a life..

I didn't pick up any more passengers that shift. I drove aimlessly lost in thought. For the rest of that day,I could hardly talk.What if that woman had gotten an angry driver,or one who was impatient to end his shift? What if I had refused to take the run, or had honked once, then driven away?

On a quick review, I don't think that I have done anything more important in my life.

We're conditioned to think that our lives revolve around great moments.

But great moments often catch us unaware-beautifully wrapped in what others may consider a small one.

Billede lånt her

Jeg ved desværre ikke hvem jeg skal kreditere for denne tekst, men jeg blev så rørt da jeg læsteden, så jeg vil dele den med jer!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...