Sider

mandag den 17. juni 2013

Det jo bare bryster

Amme debatten raser og jeg vil da også lige give mit besyv med inden jeg drager afsted til demo på rådhuspladsen.
OBS: Billederne på min blog er mine og må ikke bruges andet sted uden mit samtykke!

OBS: Billederne på min blog er mine og må ikke bruges andet sted uden mit samtykke!
Jeg er faktisk helt vild blufærdig når det kommer til mine bryster, jeg har aldrig ligget topløs på stranden (jo måske engang som 15 årig, hvor det skulle prøves med en flok veninder!)

Ligeledes var jeg altså også helt vild blufærdig omkring mine bryster da jeg ammede Anker. Havde vi gæster eller var vi ude i det offentlige rum, havde jeg således en hel bunke triks i ærmet så amningen foregik uden jeg fik flash'et det hele!

Jeg brugte dobbelt trøje trikket med en tanktop under og en bluse over, på den måde kan den ene trøje hives ned og den anden op og kun et lille stykke bryst kommer frem.

Jeg havde en stofble over skulderen, snippen stak jeg ind i halsåbningen og satte den fast i min BH strop, så den ikke lige gled ned i kampens hede.

Jeg sørgede altid for at placere mig, så vi sad diskret og uden en kæmpe tilskuerskare.

Det mest nervepirrende øjeblik er selvfølgelig lige der hvor man blotter brystet (under stofbleen) og skal have baby lagt til, dette øjeblik kunne give mig sved under armene hvis dette ikke gik gnidningsfrit og hurtigt.

Jeg har også brugt ringslyngen som afdækning i ammesituationer.

Selvfølgelig vil jeg gerne tage hensyn til andre, men egentlig var alle disse foranstaltninger pga. min egen blufærdighed, jeg har faktisk ikke lyst til at vise mine bryster, bare fordi jeg har fået et barn.

Jeg syntes det var vildt ubehageligt når folk kom og stak hoved helt ned og skulle se hvad der foregik, "Nåh, der var nok en der var blevet sulten...får han lige lidt at spise var?"

Jeg har idag valgt at vise to billeder hvor jeg ammer, men kun fordi man faktisk ikke kan se noget, for min blufærdighed er altså ikke til at vise mine bryster frem på bloggen.
Personligt syntes jeg at ammesituationen er noget af det smukkeste, både det bånd man har med sit barn når man selv ammer, men også set udfra, en mor der giver sit barn liv. Det er jo bare min mening.

Nå, det var en lidt lang indledning på det jeg egentlig ville sige.

Der raser en ammedebat over lille Danmark lige nu og som gravid følger jeg selvfølgelig med.

Jeg syntes at debatten på mange måder er blevet lidt skinger og det er rigtig ærgerligt.

På den ene side kan jeg godt respektere at vise cafe'er og restauranter ønsker et vis klientel, men helt ærlig, er det virkelig ammesituationen der generer mest?
Er det mon ikke alt det andet der følger med?

Vi har en rigtig god ammetradition i Danmark og det vil være rigtig ærgerligt hvis hele denne diskussion skal ødelægge dette.

Der kan være rigtig mange grunde til at en amning mislykkes, men jeg syntes på ingen måde at en folkestemming skal være skyld i at nogle fravælger at amme.

I min verden er det at amme helt naturligt, mit barn har aldrig fået en flaske og det har været et bevidst valg fra min side. Derfor bliver jeg så træt af at læse gang på gang at vi da bare kan stikke ungen en flaske!
Hånden på hjertet, ændre det virkelig så meget om jeg ammer (diskret) eller giver flaske på en cafe?
Igen er det ikke bare fordi man egentlig ikke gider mig, baby, gylp, mulighed for gråd og barnevogn...er det virkelig kunne mine bryster det handler om?

Jeg deltager i demostrationen "Det jo bare bryster"  idag kl. 15-16 på Rådhuspladsen i København.

Skal du med?

10 kommentarer:

 1. Sikke et godt og velskrevet indlæg Line! Jeg tror virkelig du har fat i den lange ende når du skriver at det er resten af 'pakken' som caféerne vil undgå.

  Jeg har det i øvrigt på præcis samme måde; er enormt blufærdig, og var enormt påpasselig da jeg ammede Karla.

  God demonstration :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, jeg syntes bare debatten til tider er kørt lidt af sporet og det måske er det forkerte der får skylden.

   Slet
 2. Ej men jeg er så enig med dig.  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, dejligt at høre jeg ikke er den eneste med den holdning;)

   Slet
 3. Jeg forstår virkelig ikke alt det påstyr over amning i offentligt rum. Vi er så frigjorte i Dk, slap nu af og lad mødrene amme deres børn.

  Jeg må indrømme at jeg også enkelte gange har set nogle flashe hele ammeapperatet på cafeer og øvrige steder hvor jeg tænker, så dæk dig til. Men alt i alt er det de få der flasher sig.

  Jeg tror mere det er parkeringen af barnevogne midt i cafeen der generer. En mødregruppe på fem med fem barnevogne på en lille cafe og andre gæster der ikke kan komme til, der er udfordingen her.

  Nu har jeg kun ammet fire uger ved første barn jeg valgte det fra pga. Sille havde kolik. Ved andet barn valgte jeg bevidst at give flaske og har ikke fortudt. Jeg synes mødre skal gøre hvad de føler er det rigtige og jeg vil ikke gøre mig til dommer overfor nogle hvad de vælger. Dog har jeg fra ammende mødre tit mødt skepsis når de hører mit bevidste valg af flaske, håber på en gengældt respekt for flaske valget.

  For mig er det helt naturligt at en mor ammer offentligt, bare det gøres diskret, så ingrn bliver støt over et bryst der titter frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har alle sammen en historie om den ENE ammende kvinde der kunne have vist mere hensyn, men for helvede sådan er det jo med alle ting. Men ja, tror i sidste ende virkelig ikke at det er amningen der er det største irritations moment.

   Ih, om man ammer eller giver flaske så ligger der nogle tanker, omstændigheder og beslutninger bag. Generelt syntes jeg folk skulle passe deres egen sag og ikke blande sig.

   Jeg blev så træt af at blive spurgt om han ville tage flaske, "nej hvorfor dog det, jeg ammer jo", jammen han skal da også have flaske så du kan komme lidt ud var svaret! Jeg havde intet behov for at komme væk fra baby og amningen kørte bare skide godt for os, så jeg blev helt stædig og derfor har han aldrig haft en sutteflaske i munden.
   Men derfor dømmer jeg ikke dem der giver flaske, det er ærlig talt ikke min sag at blande sig i det.

   Slet
 4. Så fint skrevet Line, probert, men lige til sagens kerne! Se jeg tror nemlig heller ikke altid det handler om kvinden der diskret ammer sit barn (selv om den seneste tids sager om bortvisning, jo netop har ramt kvinder der sad alene, eller var ude sammen med resten af familien) .
  Nej jeg tror også det i høj grad handler om mdr. grp. der invaderer cafeer i flere timer, mens de sidder i sipper af den samme cafe latte i flere timer! Og restauretionen jo således ikke tjener nogle penge på dem! Samt at de optager pladser! Jo det kan godt være det er en fordom..... Fakta er, at jeg kan tælle på én finger hvor mange gange jeg har været på café meden mødregrp.
  Noget af problemstillingen, er måske også at tjenere, ejere, whatever måske kan blive overrumplet af en kvinde der pludselig hiver op i sit tøj og giver et barn mad!..... Don't know.... Det er bare min tanke.... Jeg har i hvertfald altid spurgt når amning har været nødvendigt sådanne steder, om det er ok! Og har faktisk ikke oplevet et nej.... Endnu! Tværimod har jeg faktisk oplevet hjælpsomhed og interesse for barnets bedste!
  Ikke desto mindre hørte jeg om restauration her i byen ( bones) hvor en mor var blevet tilbudt en stol på toilettet, hvis hun skulle amme! Du kan roligt regne med at jeg IKKE sætter mine ben dér nogensinde

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:)
   Ja, jeg må vist bare huske at spørge inden jeg sætter mig ind et sted, når jeg skal til at amme igen.
   Men jeg syntes det er et problem at den generelle folkestemning er blevet så negativ overfor amning.
   Det er faktisk sundt og godt både for baby og mor at amme!

   Nå men så kom Bones da også lige på min blackliste, men de findes vist også kun i jylland, så det er ikke så aktuelt;)

   Slet
 5. Nej jeg skal ikke med fordi jeg bor for langt vaek. Var slet ikke klar over at en saa latterlig debat koerte derhjemme. Dem amning generer har helt sikkert faaet bryst selv og levet fantastisk godt paa alt det som ammede boern bliver beskyttet mod gennem amning. Amning er noget af det mest naturlige. Jeg er ligesom dig, meget blufaerdig, men at det kan genere nogen er jeg maalloes over. Jeg tror ( som du skriver) at det mere er graad og gylp det handler om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, amme debatten kører på højtryk herhjemme! En ammende kvinde blev smidt ud af en cafe og derfor klagede hun til ligestillingsnævnet. De afviste hendes klage med at amning kunne virke blufærdighedskrænkende på nogle.
   På samme tid kører stort set alle bybusser i Danmark rundt med en reklame med et par fine silicone bryster på siden...dobbelt moral? Ja hvis du spørger mig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...